Coaching

Zorgprofessionals die veelvuldig met agressie worden geconfronteerd kunnen minder persoonlijke aandacht aan cliënten geven. Ondanks agressietrainingen weten zij in de praktijk vaak niet goed met agressie om te gaan. Dat is ook niet vreemd, want bij daadwerkelijke confrontaties komt de eigen veiligheid in het gedrang. Ook weten medewerkers soms niet hoe ze op een goede manier ondersteuning bij elkaar kunnen vragen en geven.

Coaching op de werkvloer
Herkent u deze situatie? CuraDirect kan in zulke situaties helpen met coaching. Onze speciaal geselecteerde en gekwalificeerde professionals coachen op de werkvloer, analyseren en trainen individuele medewerkers en teams. Ze zorgen op een tactvolle manier voor bewustwording door lastige situaties te bespreken kort nadat ze zijn voorgevallen; dat is immers het moment waarop mensen het meeste leren. Medewerkers leren zo onder meer hoe ze elkaar ruimte en tijd kunnen geven en elkaar kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld met nazorg.

Weerbare zorgteams
Op deze manier helpen de coaches van CuraDirect zorgmedewerkers bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en geven ze hun handvatten voor hun werk. Het doel: op elkaar ingespeelde teamleden die beschikken over de juiste tools om in alle omstandigheden de juiste zorg te bieden.